Blog

Instagram feed zoals nooit tevoren

 

Instagram is heel erg bekend bij zowel particulieren als bedrijven. Maar hoe kan je nu opvallen tussen al die accounts? Dit kan je onder andere doen met een speciale Instagram feed zoals foto's die overlopen en checkerboard feeds. 

 

Meerdere posts die samen horen

Instagram posts kan je creatief gebruiken door een foto in twee of meerdere stukken te knippen en deze apart te posten. Eénmaal alle foto’s zijn geplaatst heb je een overlopende foto op meerdere posts die samenhoren. Hiernaast een voorbeeld: 

 

Checkerboard feed

Daarnaast kan je ook een checkerboard feed maken. Dit betekent dat je een foto steeds afwisselt met een gekleurd vlak met of zonder tekst. Zo krijg je op je feed een mooi checkerboard patroon. 

Hoe bereid je dit alles voor

Als je foto’s wil gebruiken voor meerdere posts, dan kan je dit voorbereiden in programma’s als Photoshop, InDesign, gratis templates online of apps zoals PanoramaCrop. De post plan je dus op voorhand in en je bedenkt in hoeveel stukken je de foto wilt plaatsen. Daarna moet je goed plannen hoe je de foto’s zal plaatsen en zorgen dat er geen andere foto’s tussen komen zodat je het effect niet verliest.

 

Opvallen met je Instagram feed? 

Contacteer ons