Blog

Responsive websites

 

Wil je meer over responsive websites/design of in het Nederlands schaalbare websites/designs weten? Deze vertaling licht al een tipje van de sluier op. Responsive is hét modewoord in webdesign sinds 2014, maar is eigenlijk al sinds de opkomst van smartphones en tablets heel belangrijk voor jullie websites! Het wat, waarom en de voordelen worden hier beknopt zo mogelijk uitgelegd in deze blogpost!

Responsive say that again?

Een responsive website is een website die je kunt bekijken op desktop, tablet en smartphone! "Maar dat kan je toch met elke website?", hoor ik je zeggen. Ja, inderdaad! Maar is iedere website ook makkelijk te gebruiken? Hoeveel keer heb je al moeten inzoomen om de tekst goed te kunnen lezen, om een foto te kunnen bekijken of om op een bepaalde knop te duwen? Ik zelf al heel vaak! Bij een responsive website past de website zich automatisch aan aan de schermgrootte en het toestel van de gebruiker. De website wordt niet verkleind, maar de layout en vormgeving wordt aangepast. Websites met 3 kolommen krijgen op tablets misschien 2 kolommen en op smartphones 1. De verhoudingen veranderen en de teksten blijven steeds leesbaar.  Hierdoor krijg je de beste gebruikservaring. De tijd van een tweede, aangepaste mobiele versie van je website is voorbij. Jouw website past zich nu automatisch aan. Is dat niet cool? Je kan dit zelf ook eens testen. Onze klant rts.be opteerde voor deze aanpak. Bezoek ze even en verklein je browservenster eens. Zie je wat er gebeurt?

 

Waarom?

Kijk even in het rond, op de trein of op straat. Overal zie je smartphones en tablets verschijnen. Ze winnen aan marktaandeel en jouw website wordt meer en meer bekeken op deze toestellen. Volgens onderzoek heeft meer dan een kwart van de Belgische bevolking een tablet of smartphone en blijft deze terrein winnen. Het aantal tablets die verkocht worden is zelfs hoger dan desktops. Een niet-responsieve website leidt tot een slechte gebruikservaring en frustratie, en een gefrustreerde klant gaat naar de concurrentie. Loop dus geen omzet mis en zorg ervoor dat je een optimale website hebt, eender welke gebruiker! Je bent meteen ook futureproof want het aantal schermgroottes zal alleen maar toenemen.

 

De voordelen?

  • Eén website, één beheer
  • Snellere laadtijden
  • Gebruiksvriendelijker
  • Betere resultaten in zoekmachines (Google, Yahoo,...)
  • Maximale zichtbaarheid voor alle bezoekers
 

Wil je een website die werkt zowel op pc als mobiel?  

Contacteer ons