Blog

Social media afmetingen guideline

 

Social media, je hebt erg veel verschillende kanalen en dus verschillende afmetingen voor je media. Maar wat zijn al die afmetingen nu? Om goed over te komen op social media moeten die afmetingen kloppen. Hieronder geven we jullie een overzicht van de afmetingen van verschillende media op Facebook, Instagram en LinkedIn.

 

Facebook

Normaal past Facebook de hoogte automatisch aan volgens de afbeelding die je invoert. Maar toch zijn er enkele afmetingen die je kan handhaven als je er zeker van wil zijn dat je media goed geplaatst worden. Voor een afbeelding is het best een vierkant formaat te nemen (ratio 1:1), neem de resolutie voldoende groot zodat je geen pixels ziet. Een ideale afbeelding heeft een grootte van 1080 x 1080 px. 

Ook de video's die je op Facebook plaatst hebben bepaalde afmetingen, desondanks ze hier ook meegaan met de grootte van je video's is een grootte van 1200 x 675 pixels een mooie maatstaf. Naast deze afmeting kan je ook altijd kiezen voor een vierkant formaat zoals bij de afbeeldingen. 

Om een mooie pagina te bekomen, voeg je een profiel- en omslagfoto toe. Ook deze foto’s hebben specifieke afmetingen. Voor de profielfoto moet je rekenen op minimum 170 x 170 pixels en voor de omslagfoto op minimum 851 x 312 pixels.

Als laatste Facebook heeft ook de mogelijkheid om verhalen te plaatsen. Deze verhalen hebben een afmeting van 1080 x 1920 pixels. 

 

Instagram

Instagram is wat moeilijker aangezien ze enkel vierkante foto’s en video’s tonen. Hier neem je dus best 1080 x 1080 pixels. 

Naast de afbeeldingen van je feed kan je op Instagram ook verhalen toevoegen. Deze verhalen hebben andere afmetingen dan de gewone afbeeldingen. Voor een verhaal mag je rekenen op 1080 x 1920 pixels. Dit zijn dezelfde afmetingen zoals de Facebookverhalen, wat het makkelijk maakt om je verhaal op beide kanalen te delen zonder aanpassingen te moeten doen. 

Ook je profielfoto heeft een andere afmeting. Voor je profielfoto neem je een afbeelding die minstens 110 x 110 pixels is. Je neemt dus een vierkant formaat met genoeg ruimte rond het onderwerp aangezien je vierkante afbeelding wordt bijgeknipt naar een bol.

 

LinkedIn

LinkedIn is weer aan ander kanaal en heeft dus ook andere afmetingen voor zijn updates en pagina. Voor een bedrijfspagina heeft de coverfoto een afmeting van 1536 x 768 pixels en de profielfoto een minimum afmeting van 300 x 300 pixels. 

Posts met een foto of video zijn iets makkelijker. Deze passen zich aan volgens wat je upload. Dit moet wel binnen bepaalde perken blijven. Enkele richtlijnen hierbij zijn vierkante formaten (1080 x 1080 pixels) of 520 x 320 pixels.

 

Je social media tot in de puntjes afgewerkt?

Contacteer ons